• For at aflaste øjne og nakkemuskler under skærmarbejdet, skal skærmen anbringes under øjenhøjde.

Når skærmen er anbragt under øjenhøjde, er man også sikker på, at en evt. skærmbrille fungerer godt uanset type. Ved en lav skærm blinker man mere, og øjnene udtørres mindre. Begge dele giver mindre risiko for øjenirritation/-træthed.

Vær opmærksom på kun at indkøbe skærme, der kan reguleres ned, så de også passer i højden til lave medarbejdere. En skærm kan altid komme højere op ved fx at anbringe den på en konsol, en bog eller lign.

  • Hvis du let og ubesværet skal kunne se, hvad der står på din skærm, skal skærmbilledet være skarpt og bogstaver og tal tilstrækkeligt store.

Bemærk, at disse forhold ikke automatisk er opfyldt med en moderne fladskærm. Små og kantede bogstaver kan give anledning til øjenirritation, træthed, spændinger og hovedpine. Sammenlign din(e) skærm(e) med dine kollegers og med din skærm derhjemme.

Bruger du 2 eller 3 computerskærme – er det vigtigt, at de er placeret hensigtsmæssigt – fx er det væsentligt, at du sidder lige ud for din eventuelle primære skærm

  • Generelt får vi alle sammen behov for skærmbriller, fra vi er ca. 45 år. Skærmbriller i god kvalitet, og som passer (de skal som hovedregel udskiftes ca. hvert 3.-5. år), er en forudsætning for, at man kan benytte hensigtsmæssige og varierede arbejds- og siddestillinger.

Skærmbriller skal være med en eller anden form for glidende overgang for at fungere i et moderne kontormiljø (bl.a. storrum). Private briller dur ikke til skærmarbejde, når man har passeret de 45-50 år.

En god skærmbrille bør ideelt set kunne bæres hovedparten af arbejdsdagen, også når man bevæger sig rundt i virksomheden. En sådan skærmbrille er en rigtig god investering for virksomheden, fordi den gør medarbejderen mere effektiv og fri for øjengener og synsrelaterede spændinger.

For mere information om skærmbriller se www.jobbriller.dk.