Som arbejdsmiljørepræsentant (sikkerhedsrepræsentant) bør du være godt klædt på mht. ergonomi:

Hvordan vurderer du om en kontorstol er god? Hvordan ser du om en stol passer til en given medarbejder? Lær hvordan du hjælper dine kollegaer med at indstille deres stole korrekt. Lær hvordan du yder ergonomisk "1. hjælp" til en kollega med musearm eller hold i ryggen. Få praktisk viden om skærmbriller.

Ergomentor tilbyder skræddersyede kurser for sikkerhedsrepræsentanter/arbejdsmiljørepræsentanter - kurserne er målrettet som supplerende arbejdsmiljøuddannelse, og undervisningen er såvel teoretisk som praktisk (on the job training). Kontakt ergomentor for yderligere information.


For lidt over 1 år siden kom der en nye bekendtgørelse om, hvordan virksomhedernes arbejdsmiljøorganisation skal sammensættes, og hvilke opgaver den skal udføre (Bekendtgørelse om samarbejde om sikkerhed og sundhed).

På opgavesiden kniber det dog fortsat mange steder med at få implementeret de nye regler:

Kompetenceudvikling

Medlemmerne af arbejdsmiljøorganisationen skal nu som noget nyt tilbydes supplerende kompetenceudvikling ud over den obligatoriske arbejdsmiljøuddannelse. Allerede i løbet af det første funktionsår skal de tilbydes 2 dages kompetenceudvikling. Herefter er kravet 1,5 kursusdage/år.

Ergomentor tilbyder kurser, der kvalificerer arbjdsmiljrepræsentanterne til at tilrette arbejdspladser efter ergonomiske principper:

  • Hvordan hjælper man en kollega, der har gener i forbindelse med musearbejde?
  • Hvordan råder man en kollega, der har ondt i lænd eller nakke?
  • Hvilken stol passer til hvem, og hvordan indstiller man den, så kollegaen sidder godt?
  • Hvordan måler man op til skærmbriller?

Få et tilbud på et ergonomikursus, der kombinerer teoriundervisning og praktisk træning.

Indkøb

Det nye er også, at det nu er præciseret, at arbejdsmiljøudvalget skal rådgive arbejdsgiveren om, hvordan arbejdsmiljø integreres i virksomhedens strategiske ledelse og daglige drift.

Det betyder helt konkret, at arbejdsmiljøudvalget skal høres om alle indkøb,l der kan tænkes at påvirke virksomhedens indeklima og arbejdsmiljø.

Så arbejdsmiljøorganisationen skal altså ind over, både når der købes fx møbler, software og IT-udstyr, men også når der laves indkøbsaftaler om fx skærmbriller.

Som faglig rådgiver for arbejdsmiljøudvalget gør ergomentor det let for arbejdsmiljøudvalget at varetage denne opgave på kvalificeret vis. Det gør vi ved at sikre, at det gode arbejdsmiljø tænkes ind i alle virksomhedens indkøb og strategier.


Museskade – NEJ tak!

Kursustilbud til virksomheder, der vil undgå museskader!

museskadeOver halvdelen af dem, der til daglig arbejder foran en computer oplever musesmerter!

Det koster mange penge – både for virksomheder og for medarbejdere – men det kan i langt de fleste tilfælde kureres eller helt forebygges!

Der er rigtig mange ting, man som medarbejder selv kan gøre for at undgå eller afhjælpe en museskade.

Det er også både let og billigt som virksomhed at forebygge museskader hos medarbejderne.

Det kræver bare, at man ved, hvad man skal gøre.

Lad ergomentor klæde virksomhed og medarbejdere på til sammen at holde virksomheden fri for museskader. Det tager kun 1 time!

I får:

  • Best Practice serveret på et sølvfad
  • Konkrete redskaber til at mindske antallet og graden af museskader
  • Relevante øvelser – vist og afprøvet

Det koster kun 3.975,- + kørsel og moms.


Ergonomisk rådgivning og ergonomisk rådgivning er mange ting – det altafgørende er uvildighed og erfaring.

For at kunne hjælpe en medarbejder, der har fået meget ondt i sin arm af at arbejde med mus, eller kunne hjælpe en rygplaget medarbejder til at holde hele arbejdsdagen, må man vide, hvad der bedst afhjælper generne – hurtigt og effektivt.

Det kræver viden og god dialog med medarbejderen, som jo dels skal have professionel hjælp til at indstille og indrette arbejdspladsen optimalt, og dels skal motiveres til at gøre den nødvendige egenindsats i form af ændrede vaner, variation, øvelser/behandling osv.

Ergomentor har stor viden om stole, ergonomiske mus, skærmbriller, lys mv. Det har vi i mere end 15 år udnyttet til at give vores kunder og deres medarbejdere de bedste råd om, hvordan de hurtigt kommer videre, når kroppen gør ondt pga. det daglige arbejde.

Lad os også gøre en forskel på din arbejdsplads!


Side 1 ud af 2


Warning: file_put_contents(/var/www/mediestorm/ergomentor.dk/www/cache/js-51da3a5b5718d05de085d87e6f5b7597.php) [function.file-put-contents]: failed to open stream: Permission denied in /var/www/mediestorm/ergomentor.dk/www/libraries/joomla/filesystem/file.php on line 426