• Få indstillet din stol, så den passer til dig, og giver dig mulighed for variation og bevægelse. God lændestøtte er også meget væsentlig.
  • Sørg for at din stol er høj nok til dig.
  • Stå op og arbejd mange gange i løbet af dagen, hvis du kan. Alternativt find en høj siddestilling, som du kan variere med i løbet af dagen. Hvis du får ondt af at sidde, sidder du uhensigtsmæssigt og/eller stille for lang tid af gangen.
  • Træn din ryg og sørg for at holde ryggens og benenes muskler smidige. En stærk og smidig ryg fungerer bedre og er mindre sårbar. Få din fysioterapeut eller kiropraktor til at hjælpe dig med valg af øvelser. Et fornuftigt program i et fitness-center kan evt. også være en løsning. Endelig tilbyder ergomentor effektive rygtræningskurser på virksomheder.

 

 Har du meget ondt i ryggen, kan det hjælpe at lægge dig og/eller lave øvelser, hvor du strækker musklerne omkring rygsøjlen, eller at gå en tur.Warning: file_put_contents(/var/www/mediestorm/ergomentor.dk/www/cache/js-51da3a5b5718d05de085d87e6f5b7597.php) [function.file-put-contents]: failed to open stream: Permission denied in /var/www/mediestorm/ergomentor.dk/www/libraries/joomla/filesystem/file.php on line 426